• darkblurbg

Verlichting, ja natuurlijk.

Gepubliceerd op: 13-11-2017

Er is één ding wat iedere poppenhuisliefhebber wel wil in de poppenhuizen en kijkkasten...en dat zijn lampjes. Lampjes die het echt doen. Want die geven 's avonds een geweldige sfeer aan de miniaturen. Dus bij mij ook elektriciteit...

Omdat ik nu al weet dat er ontiegelijk veel lampjes in de burcht komen heb ik nu gekozen voor een adapter waar 120 lampjes van 12 volt op kunnen.

Het is een heel makkelijk systeem. Aan het stekkerbalkje zit een plug die meteen in de adapter past.
Je kunt er een verdeelsysteempje bij kopen waar 6 stekkerbalkjes op kunnen.

Op het stekkerbalkje zit een zekering. Dat breekt als er ergens een kortsluiting is, zodat alles beveiligd is.

Voor lampjes heb je keuze uit lampjes met en zonder snoertjes eraan. Met snoertjes is natuurlijk makkelijker, al moeten die vaak wel verlengt worden.

 

Voor het blokje huizen waar ik nu aan bezig ben gaan alle snoertjes achter de fontein naar beneden. Dan onder de verhoging in de wolstraat naar achteren. Achterop zit dan het stekkerbalkje en de adapter.

 

Je kunt zien dat er nog gewerkt moet worden aan het dak boven de fontein. Daar mag natuurlijk geen licht door komen. :)

  

De voorkant van het huizenblokje laat zien dat de lampjes in het huisje boven de koperslager heel scherp zijn. 
Daar moet ik ook nog even naar kijken. Maar in de werkelijkheid heb je ook huizen waar meer licht is dan anderen, dus ik weet nog niet of ik het zo laat of niet. Als we wat verder zijn met de burcht zal het misschien niet zo opvallen.
Het huizenblokje en de wolstraat hebben nu 11 lichtjes....gaat snel, ha, ha. Ik denk dat ik over een tijdje deze adapter al vol heb en een tweede moet kopen, ha, ha.

 

Reageren? Graag!

comments powered by Disqus