• darkblurbg

Publicatie

Gepubliceerd op: 24-11-2017

Publicatie in het blad "Poppenhuizen & Miniaturen"

In november en december is het altijd heel druk wat opdrachten betreft. Zowel voor de sieraden als voor de miniaturen. Vandaar dat "de Burcht" even stil ligt.

Toch even nagekeken wanneer het straatje eigenlijk gemaakt is en in het blad "Poppenhuizen en Miniaturen" heeft gestaan.

In 2004. Jee, dat is toch alweer een tijdje terug. 

Een leuk artikel, trouwens. Ik hoop dat het op de foto's een beetje te lezen is

De kijkkast was gemaakt naar aanleiding van een wedstrijd die het Poppenhuismuseum in Heesch had uit geschreven.
Was al een aantal uren (zo'n beetje 80) er mee aan de slag toen ineens de regels van de wedstrijd werden veranderd. In eerste instantie was de maatvoering niet vermeld, maar werd veranderd naar 1:12. Balen want ik was al bezig in 1:24.
Had het poppenhuismuseum gebeld en gevraagd hoe dat nou zat. Uiteindelijk mocht ik wel mee doen.

En natuurlijk geen schijn van kans om te winnen vanwege die afwijkende maat. Maar ze vonden het toch wel een heel intrigerende kijkkast en hebben er een artikel geschreven voor in het blad.
Het is best wel jammer dat het poppenhuismuseum er niet meer is. Wedstrijden trikkeren mij altijd om mee te doen. Ik vind dat een uitdaging. Helaas zijn ze er niet meer.

Er zijn in totaal zo'n 280 uur werk in gaan zitten. De inspiratie haalde ik vooral uit de foto's van reizen die ik had gedaan door Egypte en Marokko.
En het was zo gaaf om er aan te werken.

Nu is het de eerste kijkkast die verwerkt is in "de Burcht". Een gedeelte reeds gerestaureerd, want zoals je hebt kunnen lezen in de vorige artikelen moest de zaag erin!!!. 
En weer is het heel gaaf om je fantasie erop lost te laten en het geheel weer helemaal netjes te maken. Ik heb de foto's er niet meer bij waar ik de inspiratie toen uit haalde, dus nu gewoon heerlijk afwerken met van alles en nog wat. En vooral de details zijn voor mij heel belangrijk.
Details maken het namelijk bijzonder. Meer af, naar mij gevoel.

Zo en nu moet ik echt weer aan het wek...ha,ha.
Volgende week misschien weer stukje verder met "de Burcht". Ik hoop het, want mijn handen jeuken. :)

 

 

Reageren? Graag!

comments powered by Disqus