• darkblurbg

Poppenhuizen

Gepubliceerd op: 02-11-2017

Al een hele tijd zit ik te denken om een Blog op te starten. Nu is het eindelijk dan zover. Deze blog zal uiteindelijk over allerlei onderwerpen gaan, de sieraden, poppenhuizen, en wat er allemaal gaande is in het atelier... Maar nu eerst over het grotere project wat ik met mijn poppenhuizen/projecten begonnen ben.

Degene die mij kennen weten dat ik het altijd super druk heb. Ik ben ook altijd met van alles te gelijk bezig....ha,ha.
Maar door die drukte kwam er van alles in het gedrang. Dat blijft dan zo lekker op je nek zitten. Zo van: o, ja, dat moet ik ook nog doen.
En dat moeten brak mij een beetje op. Het besluit om daarom te stoppen met de beurzen voor poppenhuizen gaf wat ruimte.

Het moeten verzinnen van nieuwe items (en ik wil meestal wel iets wat een ander nog niet heeft). Het moeten klaar hebben voor bepaalde data.
Het moeten hebben van leuke displays...enz, enz. Deze druk van het moeten viel met dit besluit helemaal weg. Een verademing.
En wat....nu heb ik ineens tijd om bezig te zijn met mijn eigen poppenhuisprojecten. Deze staan al jaren half af te wachten.


De projecten staan eigenlijk door heel mijn huis. De meeste opgestapeld in de slaapkamer. Dat geeft natuurlijk ook al geen rust.
Daar lig ik dan naar te kijken en het: O, ja, die moeten ook nog af bekruipt je dan weer.

Ineens...een geniaal idee.... Geheel geïnspireerd door het Muizenhuis ga ik al mijn kijkkasten stapelen en met elkaar verbinden met steegjes, trappen en bruggen.
Ook het feit dat de kasten in verschillende maten zijn gemaakt laat ik helemaal los. Ik ga ze gewoon allemaal aan elkaar breien...
Wouw dat idee blijft in mijn hoofd. Ik zie het al helemaal voor me.
En in de gang heb ik er een geweldige plek voor.

Daar hangen nu twee kijkkasten "Marokkaans straatje" en "Sheherezade". Deze twee kasten hebben jaren geleden al eens in het tijdschrift Poppenhuizen en Miniaturen gestaan.
En ze hangen er eigenlijk niet helemaal naar mijn zin. Tevens is de verlichting niet aangesloten, eigenlijk zonde.

Reageren? Graag!

comments powered by Disqus