Lege ruimte nr. 1

Gepubliceerd op: 29-12-2017

De lege ruimte nr. 1.....

Tja, dan stapel je dus een paar kijkkasten op elkaar en krijg je een lege plek om te vullen.

We beginnen maar met een stukje trap. De mensen moeten daar toch ook kunnen komen, :)
Heb ik dus eerst heel veel moeite gedaan om alle daken van het Marokkaanse straatje te restaureren, kom ik er nu achter dat het beter is om een aantal huisjes te verhogen zodat die aansluiten aan de onderkant van de "Sheherazade-kast". Zo gezegd zo gedaan. Dan ook maar een raampje erbij maken, is wel zo leuk...

De rand die is ontstaan door het afzagen van een gedeelte van het Marokkaanse straatje afgewerkt met dakpannentjes. Hopelijk zal het raampje later toch ook nog een beetje te zien zijn.
Ik schijn altijd details te maken die dan later weer een beetje verstopt worden door werk wat ervoor gezet wordt, ha, ha. Zo blijft er werk in de winkel.
De trap gaat later nog verder afgewerkt worden. Van plan om hem donker te beitsen. En er moet natuurlijk ook een trapleuning komen. Maar dat is voor later zorg.
Het plan is om de trap over het dak van een huisje, daar via achterkant en zijkant naar beneden.
Maar dan moet toch ook eerst dat huisje gebouwd worden.

Voor dat ik daar aan kan beginnen eerst een straten plan maken.

Met het maken van een stratenplan neemt de fantasie een loopje met me. O. ja dit hier en dat daar.....
Aan de kant van de muur komen twee huisjes, een kasteel toren en een doorkijk met een gracht. Het eerste huisje vooraan moet dan een poppenhuisje worden met de kamers aan de voorkant en de gevel met deur aan de grachtenkant. De ruimte hiervoor is echter niet zo heel groot. Dus we moeten even kijken wat voor kamertjes het gaat worden. 
Het huisje wat hier achterstaat is helemaal inie-minie, dus dat wordt alleen een geveltje. Hiertegen aan komt een kasteeltoren met een stuk kasteelmuur. Hoe dat er verder uit gaat zien weet ik eigenlijk pas als ik er mee bezig ben.

Oké, dan vergeet ik de trap, dus het stratenplan wordt weer bijgesteld....
Ook de muren alvast voor bewerken. Grijs verven. Hier gaan stenen overheen en de grijze kleur suggereert het cement.

 

De stenen, eigenlijk al een gedeelte van de kasteel muur knip ik uit behang met een klein structuurtje en plak die rechtstreeks op de zijwand. Later worden ze in de kleur geverfd die ik wil hebben.

Het "tussengeveltje" kan ook gemaakt worden. Dit gedeelte van de burcht krijgt een wat meer Europese-Nederlandse uitstraling. Het huisje wordt dan ook gemaakt met rode baksteentjes en groene deur. Ik moet toegeven dat ik het verzinnen van gevels met alle details erop nog één van de leukste dingen vind om te doen. Dus gaan we in dit gedeelte van de burcht helemaal los....ha,ha.
In mijn hoofd ook al helemaal bezig met de gracht die helemaal van achteren naar voren moet lopen, uiteraard met bruggetjes...

 

Beginnetje is er. Het rieten dak moet schuin tegen de kasteel muur aankomen. En het geveltje krijgt nog wat meer details: muuranker, deurknop, brievenbus aan de buitenkant. En binnen natuurlijk gordijntjes en verlichting. :)
Maar ik denk dat ik daar pas in het nieuwe jaar aan kan werken. Nu even druk met alle feestelijkheden rondom de jaarwisseling.

 

Reageren? Graag!

comments powered by Disqus