• darkblurbg

Het eerste begin...

Gepubliceerd op: 07-11-2017

De onderkast is helemaal geverfd. Behalve dan de lades...die moeten nog gemaakt worden. Maar ik zit te popelen om te beginnen dus die maak ik dan wel als het wat rustiger is. (Heb het op dit moment ook erg druk met het maken van sieraden)

De kijkkast van het Marokkaanse straat je van de muur af gehaald. 
Hij neemt toch wel meer plek op de plaat in dan ik dacht. Ik ga er maar een stuk van afzagen. Want als ik heb schuin zet dan is dat wat leuker en het geeft meteen ruimte voor alle elektriciteit. (transformator en de stekkerbalkjes)

Deze twee stukken moeten eraf. Ik begin maar links want dat is recht boven de daken van de huisjes.
Eerst probeer ik het voorzichtig met een kleine zaag, maar dat is niet te doen, dus gewoon met grof geweld....de grote zaag er in.

Aan de andere kant moet er dan een schuin stuk af. Precies tussen de fontein en huisjes door....brrr best wel eng. Maar vooruit... heb aan de andere kant ook al gezaagd dus er is geen weg meer terug. Zaag erin.
Gelukkig ging alles goed. De fontein is er heel vanaf gekomen en kan straks een ander plekje in het geheel krijgen.
Het huisje van de kruidenhandel komt nu open te staan en in plaats van er een nieuwe geven tegen aan te zetten besluit ik er dan een poppenhuisje van te maken. 

 

Dan moet ik er dus nog meer van slopen. Kleine muurtje gaat ook weg en zo kijk je mooi in het winkeltje en de boven etage.
De wolstraat, wat eerst een doodlopend straatje was komt nu ook beter uit. En wordt nu een gewone steeg.
Het restauratiewerk van deze zijde is begonnen....

Als eerste dan maar de helling die ik in de wolstraat had afwerken. Misschien een soort trapje maken daar.
Elektriciteit uit de huisjes moet naar achteren dus kan dan onder deze helling door geleid worden. Er moet dus ook een gat gemaakt worden.

In het kruidenwinkeltje hoeft niet zo veel gedaan te worden. Muren opknappen en wat meer koopwaar. En natuurlijk een nieuw plafond. Die zat er al maar die is met het slopen gesneuveld, ha, ha.
Dan wil ik op de bovenverdieping een slaapkamertje maken. 

Het straatje heb ik in der tijd, jaren geleden, gemaakt voor een wedstrijd bij het Poppenhuizen en Miniaturen tijdschrift. Het was een van de eerste kijkkasten die ik maakte. Omdat 1:12 wel erg groot wat om een straat te maken had ik besloten om 1:24 te gebruiken. Maar ik ben toen niet echt heel erg streng in maatvoering geweest...ha, ha. Het is allemaal iets kleiner dan de 1:24 en iets groter voor de 1:48 maat.
Dat maakte toen niet zo veel uit. Ik maakte toch alles zelf en hoefde er niets voor te kopen.
En nu is het ook niet zo erg, hoewel ik nu vaker geneigd ben om items te kopen ipv zelf te fabrieken.....
En wat ook leuk is: Ik heb ooit tijdens onze reis door China een bedje gekocht. Deze is gemaakt van been en heel mooi uitgesneden. Die past perfect...wat wil een mens nog meer:) :)

Reageren? Graag!

comments powered by Disqus