• darkblurbg

De onderkast

Gepubliceerd op: 05-11-2017

Voordat ik met het stapelen van mijn kijkkasten begin, eerst een kast maken waarop alles komt te staan....

Helemaal op de grond beginnen met het stapelen van de kijkkasten leek mij een beetje overdreven....Dan moet je op je buik gaan liggen om wat te zien. Goed voor de fitness, ha,ha. Maar toch maar niet....
Dus de bedoeling is er een kast onder te zetten. Nu ben ik gek op ladekasten...dus je raadt het al: het wordt een ladekast. Dit keer één met drie hele grote lades. Dan kan ik meteen ook alles wat ik in de loop van de jaren (en dat is een berg) gekocht heb voor de poppenhuizen en voor de projecten "to be" hier in leggen. Uiteraard zal later wel weer blijken dat ik dan nog ruimte te kort heb, ha, ha.

Ben dus eerst begonnen met het plintstuk. Hierin zitten wielen zodat ik het geheel wat makkelijker kan verschuiven.
De elektriciteit gaat namelijk allemaal naar achteren, dus dan moet je daar af en toe nog even bij zijn.

 

Op de foto zie je ook hoe het Marokkaanse straatje er oorspronkelijk hing. Altijd met troep erop...oud papier dat buiten in de papierbak moet, enz. Af en toe lagen de katten er ook op. Dat is minder fijn. Had dan het gevoel dat ze vandaag of morgen met kijkkast en al naar beneden komen zijlen. Zou niet zo goed zijn, niet voor kat en niet voor kast.....
Gelukkig niet gebeurd. De kijkkasten zijn met behoorlijk grote haken opgehangen.

Boven op de plint komt de laden kast.

Deze wordt natuurlijk hevig gecontroleerd door Kit en Amber. Wat doet dit ding op de plek waar wij altijd lekker naar buiten kijken?

Alles wordt dan geplamuurd en in de verf gezet. twee laagjes grond verf en 2 laagjes lak. Ik hou het maar op dezelfde kleur als de rest.
Ben namelijk ondertussen ook 1:1 bezig al het houtwerk opnieuw te verven. Lekker strak in de lak...Wel een klus, maar als je elke dag een stukje doet schiet het aardig op.....Ik heb nu een oppervlakte van 1 meter 9 cm bij 60 cm. Zal toch wel genoeg zijn? :)

 

Reageren? Graag!

comments powered by Disqus