• darkblurbg
    CURSUSSEN

Cursus edelsmeden

Tijdens de cursus kunnen sieraden worden gemaakt van goud, zilver en andere edele metalen, met of zonder edelstenen. 

Speciale vaardigheden voor deze cursus heeft u niet nodig. U leert alles tijdens de lessen. Ieder op zijn eigen tempo en naar eigen ontwerpen. We beginnen met een eenvoudige opdracht waarbij de technieken: zagen, vijlen en polijsten aan bod komen. Deze technieken zullen bij het maken van sieraden of objecten steeds weer terug komen. Na deze opdracht gaat ieder met een eigen ontwerp aan de slag. Dat begint met het verzinnen van een sieraad (ontwerpen). Daarna worden de technieken besproken en in welke volgorde het ontwerp het beste kan worden uitgewerkt. Technieken die tijdens de cursus geleerd kunnen worden zijn: zagen, vijlen, polijsten, gieten, solderen, vervormen, walsen, enz. Gereedschappen die hiervoor nodig zijn, zijn aanwezig in het atelier en hoeven dus niet zelf te worden aangeschaft.

Cursussen worden op dinsdag-, donderdagavonden en woensdagochtenden gehouden. De cursussen bestaan uit 6 lessen van twee en een half uur (19.30 – 22.00 uur). Deze zes lessen zijn verdeeld over drie maanden. Dat wil zeggen twee cursusavonden per maand. De woensdagochtend is ook een cursus van zes lessen. Deze lessen zijn van 9.30 tot 12.00 uur en ook om de week een les. Op de woensdagochtend is het ook mogelijk om 9:00 uur te beginnen tot 11:30 uur. Ivm schoolgaande kinderen.

Dinsdagavonden:  1 plekje

Donderdagavonden:  1 plekje

Woensdagochtenden: vol

De nieuwe cursussen starten weer in september 2018, maar je kunt op elk moment instromen zolang er plekjes vrij zijn.

Cursussen kosten € 92,50 (6 lessen van 2,5 uur)

Data:
Dinsdagavond:
Sep: 11 en 25
Okt: 9 en 16 en 30
Nov: 13

Woensdagochtend:
Sep: 5 en 19
Okt: 3 en 17
Nov: 7 en 21

Donderdagavond:
Sep: 13 en 27
Okt: 11 en 25
Nov: 1 en 15

Hierna begint in januari 2019 weer het volgende cursusblok.   Wilt u zich inschrijven voor een cursus bel of mail eerst even of er plek is. (info@anitaheijmenberg-sieraden.nl)
Een regeling om het cursusgeld in delen te betalen kan altijd worden besproken.

Privélessen

Er bestaat ook een mogelijkheid om privélessen te volgen. Tijdens deze lessen leert u de basistechnieken die u nodig heeft om een sieraad te maken. Bent u al wat gevorderd dan zullen andere technieken aan bod komen, al naar gelang het ontwerp dat u wilt maken. Of als u specifieke wensen heeft voor het leren van bepaalde technieken. Deze lessen duren twee en een halve uur. Ze kunnen zowel overdag als 's avonds gevolgd worden. De data van deze lessen is geheel in overleg. De kosten van een privéles zijn € 95,00 per les. Wilt u meerdere lessen op een dag? Bijvoorbeeld 's morgens en dan aansluitend ook de middag dan is er een korting van 15% op de tweede les. Bij regelmatig boeken van privélessen is er korting van 20% op de derde en volgende lessen.
Voor informatie en bespreken van tijden kunt u mailen naar info@anitaheijmenberg-sieraden.nl

Zelf trouwringen maken

Maak in een aantal privélessen uw eigen trouwringen naar uw eigen ontwerp.
Het ontwerp wordt eerst besproken en de materialen, goud, zilver, diamantjes worden besteld. Daarna worden data afgesproken wanneer de lessen zijn en gaan jullie aan het werk. Onder begeleiding maken jullie dan jullie eigen ontwerp trouwringen. Ervaring in edelsmeden is niet nodig. Je leert de technieken die je nodig hebt tijdens deze lessen.
Het is afhankelijk van het ontwerp hoeveel lessen er nodig zijn. Een unieke ervaring met mooie herinneringen telkens als u naar uw ring kijkt. De lessen zijn € 145,00 per les van 2,5 uur voor twee personen. 

Een werkbank huren / Vrije werkplaats

Voor cursisten die wat meer tijd willen hebben, of gewoon iets extra's willen doen is er de mogelijkheid om in de cursusruimte zelfstandig aan de slag te gaan. Ik ben dan wel aanwezig, maar ik geef geen les. Heb je wel ervaring in edelsmeden maar thuis geen werkbank en/of gereedschap, dan is dit een goede gelegenheid om aan de slag te gaan.

Losse ochtend of middag:  cursisten € 15,00,  anderen € 20,00.

Je kunt gebruik maken van het gereedschap die in het atelier aanwezig is.
Wil je een afspraak maken? Mail of bel even. We leggen dan de agenda's bij elkaar en spreken af wanneer het kan.