• darkblurbg
    CURSUSSEN

Cursus edelsmeden

Tijdens de cursus kunnen sieraden worden gemaakt van goud, zilver en andere edele metalen, met of zonder edelstenen. 

Speciale vaardigheden voor deze cursus heeft u niet nodig. U leert alles tijdens de lessen. Ieder op zijn eigen tempo en naar eigen ontwerpen. We beginnen met een eenvoudige opdracht waarbij de technieken: zagen, vijlen en polijsten aan bod komen. Deze technieken zullen bij het maken van sieraden of objecten steeds weer terug komen. Na deze opdracht gaat ieder met een eigen ontwerp aan de slag. Dat begint met het verzinnen van een sieraad (ontwerpen). Daarna worden de technieken besproken en in welke volgorde het ontwerp het beste kan worden uitgewerkt. Technieken die tijdens de cursus geleerd kunnen worden zijn: zagen, vijlen, polijsten, gieten, solderen, vervormen, walsen, enz. Gereedschappen die hiervoor nodig zijn, zijn aanwezig in het atelier en hoeven dus niet zelf te worden aangeschaft.

Cursussen worden op dinsdag-, donderdagavonden en woensdagochtenden gehouden. De cursussen bestaan uit 6 lessen van twee en een half uur (19.30 – 22.00 uur). Deze zes lessen zijn verdeeld over drie maanden. Dat wil zeggen twee cursusavonden per maand. De woensdagochtend is ook een cursus van zes lessen. Deze lessen zijn van 9.30 tot 12.00 uur en ook om de week een les.

Dinsdagavonden: 3 plekjes vrij.

Donderdagavonden:  vol

Woensdagochtenden: vol

De nieuwe cursussen starten weer in januari 2018, maar je kunt op elk moment instromen zolang er plekjes vrij zijn.

Data:
Dinsdagavond:
Jan:9,16,23,30.   Feb: 6,13,20,27.   Mrt: 6, 13, 20, 27.

Woensdagochtend:
Jan: 17 en 31.   Feb: 14 en 28.   Mrt: 14 en 28.

Donderdagavond:
Jan: 11 en 25.   Feb: 8 en 22.   Mrt:8 en 22.

 

Het  cursusgeld bedraagt  € 92,50.  Wilt u zich inschrijven voor een cursus bel of mail eerst even of er plek is.
Een regeling om het cursusgeld in delen te betalen kan altijd worden besproken.

Privélessen

Er bestaat ook een mogelijkheid om privélessen te volgen. Tijdens deze lessen leert u de basistechnieken die u nodig heeft om een sieraad te maken. Bent u al wat gevorderd dan zullen andere technieken aan bod komen, al naar gelang het ontwerp dat u wilt maken. Of als u specifieke wensen heeft voor het leren van bepaalde technieken. Deze lessen duren twee en een halve uur. Ze kunnen zowel overdag als `s avonds gevolgd worden. De data van deze lessen is geheel in overleg. De kosten van een privéles zijn € 95,00 per les. Voor informatie en bespreken van tijden kunt u mailen naar info@anitaheijmenberg-sieraden.nl

Zelf trouwringen maken

Maak in een aantal privélessen uw eigen trouwringen naar uw eigen ontwerp.

Het ontwerp wordt eerst besproken en de materialen, goud, zilver, diamantjes worden besteld. Daarna worden data afgesproken wanneer de lessen zijn en gaan jullie aan het werk. Onder begeleiding maken jullie dan jullie eigen ontwerp trouwringen. Ervaring in edelsmeden is niet nodig. Je leert de technieken die je nodig hebt tijdens deze lessen.

Het is afhankelijk van het ontwerp hoeveel lessen er nodig zijn. Een unieke ervaring met mooie herinneringen telkens als u naar uw ring kijkt. De lessen zijn € 145,00 per les van 2,5 uur voor twee personen. 

Een werkbank huren

Heb je al ervaring met het edelsmeden. Maar thuis geen werkbank staan.
Dan kun je ook hier in het atelier komen werken. Je huurt dan (data en tijden in overleg) een werkbank.
Huur voor de werktafel is € 7,50 per uur. Je kunt gebruik maken van het gereedschap die in het atelier aanwezig is.
Wil je een afspraak maken? Mail of bel even. We leggen dan de agenda's bij elkaar en spreken af wanneer het kan.