• darkblurbg
    CURSUSSEN

Cursus edelsmeden

Tijdens de cursus kunnen sieraden worden gemaakt van goud, zilver en andere edele metalen, met of zonder edelstenen. 

Speciale vaardigheden voor deze cursus heeft u niet nodig. U leert alles tijdens de lessen. Ieder op zijn eigen tempo en naar eigen ontwerpen. We beginnen met een eenvoudige opdracht waarbij de technieken: zagen, vijlen en polijsten aan bod komen. Deze technieken zullen bij het maken van sieraden of objecten steeds weer terug komen. Na deze opdracht gaat ieder met een eigen ontwerp aan de slag. Dat begint met het verzinnen van een sieraad (ontwerpen). Daarna worden de technieken besproken en in welke volgorde het ontwerp het beste kan worden uitgewerkt. Technieken die tijdens de cursus geleerd kunnen worden zijn: zagen, vijlen, polijsten, gieten, solderen, vervormen, walsen, enz. Gereedschappen die hiervoor nodig zijn, zijn aanwezig in het atelier en hoeven dus niet zelf te worden aangeschaft.

Cursussen worden op dinsdag-, donderdagavonden en woensdagochtenden gehouden. De cursussen bestaan uit 6 lessen van twee en een half uur ('s avonds 19.30 – 22.00 uur en 's morgens 9.30 - 12.00 uur ). Deze zes lessen zijn verdeeld over drie maanden. Dat wil zeggen twee cursusavonden per maand.
Op de woensdagochtend is het ook mogelijk om 9:00 uur te beginnen tot 11:30 uur. Ivm schoolgaande kinderen.

Dinsdagavonden:  vol

Donderdagavonden:  vol

Woensdagochtenden: vol

De nieuwe cursussen starten weer in januari 2020, maar u kunt op elk moment instromen zolang er plekjes vrij zijn.

Cursussen kosten € 110,00 (6 lessen van 2,5 uur)

Data 2019:
Dinsdagavond:
Sep: 3, 10, 17, 24 
Okt: 1, 8, 15, 22, 29
Nov: 5, 12, 19

Woensdagochtend:
Sep: 11, 25
Okt: 9, 23
Nov: 13, 27

Donderdagavond:
Sep: 5, 19
Okt: 3, 17
Nov: 7, 21

Data 2020:
Dinsdagavond:
Jan: groep 1: 7, 21.
       groep 2: 14, 28.
Feb: groep 1: 4, 18.
       groep 2: 11, 25.
Mrt: groep 1: 3, 17
       groep 2: 10, 24

Woensdagochtend:
Jan: 15, 29.
Feb: 12, 26. 
Mrt: 11, 25.

Donderdagavond:
Jan: 9, 23. 
Feb: 6, 20.
Mrt: 5, 19.

Cursusblokken beginnen in Januari, April en in September.   Wilt u zich inschrijven voor een cursus bel of mail eerst even of er plek is. (info@anitaheijmenberg-sieraden.nl)
Een regeling om het cursusgeld in delen te betalen kan altijd worden besproken.

Privélessen

Er bestaat ook een mogelijkheid om privélessen te volgen. Tijdens deze lessen leert u de basistechnieken die u nodig heeft om een sieraad te maken. Bent u al wat gevorderd dan zullen andere technieken aan bod komen, al naar gelang het ontwerp dat u wilt maken. Of als u specifieke wensen heeft voor het leren van bepaalde technieken. Deze lessen duren twee en een halve uur. Ze kunnen zowel overdag als 's avonds gevolgd worden. De data van deze lessen is geheel in overleg. De kosten van een privéles zijn € 95,00 per les. Wilt u meerdere lessen op een dag? Bijvoorbeeld 's morgens en dan aansluitend ook de middag dan is er een korting van 15% op de tweede les. Bij regelmatig boeken van privélessen is er korting van 20% op de derde en volgende lessen.

Zelf trouwringen maken

Maak in een aantal privélessen uw eigen trouwringen naar uw eigen ontwerp.
Het ontwerp wordt eerst besproken en de materialen, goud, zilver, diamantjes worden besteld. Daarna worden data afgesproken wanneer de lessen zijn en gaan jullie aan het werk. Onder begeleiding maken jullie dan jullie eigen ontwerp trouwringen. Ervaring in edelsmeden is niet nodig. U leert de technieken die u nodig hebt tijdens deze lessen.
Het is afhankelijk van het ontwerp hoeveel lessen er nodig zijn. Een unieke ervaring met mooie herinneringen telkens als u naar uw ring kijkt. De lessen zijn € 145,00 per les van 2,5 uur (voor twee personen, exclusief materialen). 

Een werkbank huren / Vrije werkplaats

Voor cursisten die wat meer tijd willen hebben, of gewoon iets extra's willen doen is er de mogelijkheid om in de cursusruimte zelfstandig aan de slag te gaan. Ik ben dan wel aanwezig, maar ik geef geen les (Dus vragen stellen kan altijd.....) Heb je wel ervaring in edelsmeden maar thuis geen werkbank en/of gereedschap, dan is dit een goede gelegenheid om aan de slag te gaan.
Losse ochtend of middag:  € 15,00 per dagdeel
U kunt gebruik maken van het gereedschap die in het atelier aanwezig is.

Informatie

Wilt u meer informatie, of een afspraak maken dan kan dat door te mailen.
U krijgt dan zo spoedig mogelijk antwoord.
info@anitaheijmenberg-sieraden.nl